top of page

Skunk/casting/Koen/Mortier

Casting van de hoofdrol voor de nieuwe film van Koen Mortier

Project visual Skunk Koen Mortier.jpeg

CA/ST Casting Studio Gent lanceert de casting voor de hoofdrol in het nieuwste project ‘Skunk’ van Koen Mortier. Een langspeelfilm die in het najaar van 2021 zal gedraaid worden. Gebaseerd op het boek ‘Skunk, De geur van een destructief leven’ van Geert Taghon.

 

‘SKUNK’, DE FILM

SKUNK vertelt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit met marginale, agressieve en verslaafde ouders. Door deze onleefbare situatie komt Liam in een gesloten instelling terecht waar het leven bikkelhard blijkt te zijn. De mensen in Liam’s wereld zijn rot, zowel vanbinnen als vanbuiten. ‘Skunk’, een trip door de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen.

 

PERSONAGE ‘LIAM’

Voor het personage van Liam wordt er gezocht naar een jongeman die momenteel minimaal 15 jaar is, zodat je voor de effectieve opnames in het najaar van 2021 minimaal 16 jaar bent.Idealiter ben je ook de Vlaams Brabantse of West Vlaamse tongval machtig, maar ook indien dit niet het geval is kan je je kandidaat stellen. Indien je een persoonlijke affiniteit hebt met het personage dan kan dit een meerwaarde zijn. De regisseur staat open voor niet-acteurs. Koen Mortier over het personage: “De jongeren moeten in de huid van hun karakter kunnen kruipen, hoe ondenkbaar ook. En het zal niet alleen een lange zoektocht zijn naar het juiste talent, maar het zal ook tijd nemen om ze in de juiste tuning van het karakter te krijgen.” 

 

CASTING VAN ‘LIAM’

Casting director Kris De Meester, die reeds eerder werkte met Koen Mortier voor ‘Ex-Drummer’, organiseert de casting. Om in aanmerking te komen voor deze casting kunnen kandidaten zich voorstellen door een selftape, een zelfgemaakte video, te sturen via deze pagina. De geselecteerden krijgen vervolgens de kans om in de studio van CA/ST Casting Studio Gent een persoonlijke auditie te doen. De Covid-19 maatregels zullen hierbij gerespecteerd worden. 

 

Over de film
over de rol van Liam
over de casting
Koen Mortier
over Koen Mortier

KOEN MORTIER

Koen Mortier (°1965) is actief in de filmwereld als auteur, regisseur en producent. Koen zette zijn eerste passen in de filmindustrie met twee kortfilms, ‘Ana Temnei’ (1996) en ‘A Hard Day’s Work’ (1997). In 2007 regisseerde Koen ‘Ex Drummer’, zijn fel opgemerkte eerste langspeelfilm. Deze film werd geselecteerd voor vele festivals en werd verkocht aan meer dan 20 landen. Drie jaar later volgde Mortier zijn tweede langspeelfilm: ’22 Mei’ die ook een ruime festivalselectie kende en werd verkocht aan 10 landen. Koen regisseerde de 7’ durende kortfilm ‘Playing away from Home’, die deel uitmaakte van het wereldwijde project ‘Short Plays’. Zijn recentste film ‘Un Ange (Engel)’ ging in première op het Filmfestival Oostende en kende meteen nadien zijn wereldpremière op TIFF 2018. 

Koen Mortier

Koen Mortier

Watch Now
bottom of page